ancic
CONTACTLINKS
 
1
1

Archives: April 2008

SFINTELE PASTI

Conducerea ANCIC va doreste dumneavoastra si tuturor membrilor asociatiei si partenerilor ca cea mai mare sarbatoare a crestinilor, Invierea Domnului, sa va ofere prilejul de a trai clipe de bucurie sfanta alaturi de cei dragi.


SARBATORI FERICITE!IPP - Conferinta internationala: Importanta si aplicarea legislatiei privind accesul cetatenilor la informatiile de interes public

Asociatia Nationala a Centrelor de informatii pentru cetateni va participa luni, 5 mai 2008 la Dezbaterea Internationala pe tema Legislatiei Transparentei in tarile member UE organizata de Institutul pentru Politici Publice, care va avea loc la Hotel Capitol, Calea Victoriei nr. 29.


Pe agenda intalnirii se afla urmatoarele teme de interes:


- Accesul la informaţiile de interes public în ţările membre UE – legislaţie şi practică. Prezentarea Studiului elaborat într-un proiect internaţional de cercetare în domeniu;


- Legislaţia Europeană şi Practici referitoare la accesul la informaţii de interes public;


Practici în publicarea/accesul la informaţii de interes public (informaţii publicate din oficiu versus informaţii obţinute la cerere);


- Accesul la informaţii contra cost –metodă de descurajare a societăţii civile;


- Procese intentate instituţiilor publice pentru obţinerea de informaţii de interes public;


- Acces la informaţiile de interes public – creşterea eficienţei şi responsabilizarea instituţiilor publice. Relaţia cu legislaţia privind protecţia datelor persoanele şi cu cea privind protecţia informaţiilor clasificate.


Detalii pe site-ul www.ipp.ro


 


Daniela STANCULESCU - Secretar General ANCIC


 


 VOR FI INVENTARIATE TAXELE FISCALE

Ministerul Finantelor va inventaria taxele fiscale si parafiscale, iar pana la sfarsitul lunii mai acestea vor fi incluse intr-un Registru Fiscal care va fi publicat pe site-ul institutiei, a declarat joi ministrul Finantelor, Varujan Vosganian.


Detalii pe site-ul Hotnews


Dana STANCULESCU - Secretar General ANCICAsociatia Municipiilor din Romania - "Europa in dialog cu cetatenii sai"

În data de 11 aprilie 2008 la Institutul Francez din Bucureşti, începând cu ora 09.00, a avut loc loc masa rotundă intitulată: „Europa în dialog cu cetăţenii săi”. Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia Municipiilor din România în cadrul proiectului cu acelaşi nume iniţiat de către Asociaţia Agenţiilor Locale pentru Democraţie (http://alda-europe.eu).

Pentru amănunte, accesati http://cetatenieeuropeana.amr.ro .


Dana STANCULESCU - Secretar General ANCICCafeneaua publica - o noua metoda de dialog activ

Centrul de Resurse pentru participare publica (CeRe) a lansat miercuri, 26 martie a.c. studiul „Exista participare publica in Romania? Participarea publica intre legislatie si eficienta - editia 2007”. Elaborarea studiului si promovarea acestuia au fost realizate cu finantare din partea The Balkan Trust for Democracy – A project of the German Marshall Fund si Agentia pentru Strategii Guvernamentale.Acest eveniment a fost organizat sub forma unei cafenele publice.Cafeneaua publica reprezinta o metoda de dialog activ prin care CeRe si propus sa realizeze o dezbatere publica intr-o maniera mai putin formala, rezultatele cercetarii asupra nivelului de participare publica din Romnania.


Mai multe detalii pe www.ce-re.ro .


Dana STANCULESCU - Secretar General ANCIC January 2009

December 2008

April 2008

December 2007

July 2007

May 2007

March 2007

January 2007

December 2006

November 2006

September 2006

July 2006

June 2006

May 2006

February 2006

December 2005

November 2005

July 2005

June 2005

cerc ARHIVA STIRI
 
Cauta în site: