Asociația Națională a
Centrelor de Informații
pentru Cetățeni
EVENIMENTE

 

Adunarea Generala ANCIC - Sibiu, 19.06.2003

 

In data de 19.06.2003, la SIbiu s-au desfasurat lucrarile adunarii generale ANCIC, cu prezentarea raportului asociatiei pe anul 2002, a executiei bugetului pe anul 2002, programul, actiunile si bugetul de venituri si cheltuieli propuse pentru anul 2003.


Raportul de activitate pe anul 2002

Anul 2002 a reprezentat unul dintre cele mai prolifici ani de la infiintare si pina acum; practic cursul ascendent inregistrat in anul 2001 a continuat si in 2002.

Persista in continuare unele dificultati generate in special de faptul ca o parte din membrii fondatori nu mai lucreaza acum in administratia publica locala (unii au plecat la alte firme sau institutii publice, altii si-au incetat mandatul iar o parte din membrii au fost pur si simplu dati afara).

Fenomenul de desfiintare a unor CIC-uri s-a diminuat pina la disparitie. Un reveriment s-a intimplat si in ceea ce priveste colaborarea cu diversele institutii internationale donatoare de fonduri sau cu preocupari in sprijinirea de activitati in domeniul administratiei publice locale. Important de remarcat este faptul ca USAID prin RTI a crescut sprijinul acordat ANCIC-ului si daca in 2001 au sprijinit realizarea a doua actiuni foarte importante si anume: - Realizarea noului manual al CIC-urilor. - Seminarul pentru creare de traineri -Mangalia, in anul 2002 ANCIC a cistigat un GRANT in valoare de 8900 euro. Aceasta cerere de finantare are drept obiectiv final realizarea a 20 de noi CIC-uri la nivelul tarii.

Aveti mai jos datele privind seminariile care au fost sustinute in cursul anului trecut de catre colegii nostri din asociatie:

Trainer Localitatea Nr. centre asistate Nr. de vizite efectuate Locul unde se efectueaza vizita
Burlacu Hermina Slobozia 2 2 pentru fiecare localitate Giurgeni, Armasesti
Visoiu Mihaela Slobozia 1 2 pentru fiecare localitate Bucu
Capalnean Ciprian Oradea 1 1 Tg.Lapus ( MM )
Craciun Mariana Oradea 2 2 Stei,( Bihor ) Administratia Sociala Comunitara Oradea
Pauliuc Anca Vatra Dornei 3 3 Sangeorz Bai + Beclean + Teaca
Chirlesan Nicolae Vatra Dornei 3 3 Falticeni + Campulung Moldovenesc + Botosani
Bucura Adrian Sibiu 3 2 Copsa Mica, Agnita, Cisnadie
Stretean Stela Sibiu 3 2 Copsa Mica, Agnita, Cisnadie
Creosteanu Kristina Brasov 3 - Fagaras, Sacele, Plopeni 2 Birou Consiliere Cetateni-Tg. Secuiesc si Covasna 6 vizite (cate 2 la Fagaras, Sacele si Plopeni)+ 2 vizite (cate una la Tg. Secuiesc si Covasna) Fagaras, Sacele, Plopeni, Covasna, Tg. Secuiesc
Toarcea Sorin Brasov 3 - Fagaras, Sacele, Plopeni 2 Birou Consiliere Cetateni-Tg. Secuiesc si Covasna 6 vizite (cate 2 la Fagaras, Sacele si Plopeni)+ 2 vizite (cate una la Tg. Secuiesc si Covasna) Fagaras, Sacele, Plopeni, Covasna, Tg. Secuiesc
Rodica Bombonica Dudau Craiova 2 2 Drobeta Turnu Severin, Orsova, Tg. Jiu
Pavel Loreta Craiova 2 2  Drobeta Turnu Severin, Orsova, Tg. Jiu
Elena Tintila Neacsu Pitesti 3 2  Com. Rucar (jud. Arges), Com. Albota (jud. Arges), Govora
Monica Colfescu Pitesti 3 2 Com. Rucar (jud. Arges), Com. Albota (jud. Arges), Govora
Valentina Gorgan Constanta 4 cate doua pentru fiecare la sediul primariilor la care se infiinteaza C.I.C.

Politica pe care a avut-o conducerea asociatiei in cei 5 ani de la infiintare a fost aceea ca in ciuda lipsurilor existente, activitatea de creare de noi Centre de Informatii nu trebuie sa inceteze.

Cred ca incepind de anul trecut aceasta politica consecventa a inceput sa dea roade. Din datele noastre anul trecut s-au creat in tara in jur de 25 centre de informatii, in general in comunitati mai mici., dar pot considera aceaasta un lucru deosebit de pozitiv. In incheiere as vrea sa spun ca trebuie continuata munca sustinuta de promovare in cadrul Primariilor si Consiliilor Judetene a conceptului de Centru de Informatii pentru Cetateni ca forma moderna de lucru cu publicul. In acest sensam semnat anul trecut o scrisoare de parteneriat cu FALR-ul.

Co-presedimte ANCIC

Adrian Bucura


Dupa prezentarea raportului de activitate pe 2002, coordonatorii zonali de training si-au prezentat activitatea din cursul anul trecut, apoi au urmat discutii ale membrilor asociatiei care au subliniat rezultatele actiunilor desfasurate in anul 2002, importanta si necesitatea sustinerii in continuare a actiunilor asociatiei.

Analizand structura comitetului director al asociatiei si faptul ca multi membrii nu mai lucreaza in structura A.P.L. si nici la C.I.C., au fost facute propuneri de modificare a componentei comitetului director si a numarului de membrii care sa compuna aceasta structura de conducere a asociatiei. Astfel, s-a aprobat in unanimitate reducerea nr. de membrii ai Comitetului director la 7 persoane: 1 presedinte, 1 vicepresedinte, 5 membrii.

A fost aprobata componenta comitetului director:

- presedinte - Adrian Bucura
- vicepresedinte - Monica Colfescu
- membru - Stela Stretean
- membru - Valentina Gorgan
- membru - Mariana Craciun
- membru - Hermina Burlacu
- membru - Nicolae Chirlesan

ANCIC a aprobat in unanimitate cooptarea de noi membrii - persoane fizice: Eva Farkas - Consiliul judetean Salaj , Stelian Sapatoru si Laurentiu Stupariu - Primaria Fagaras. A fost aprobata, de asemenea, agenda activitatilor asociatiei pentru anul 2003.

 

[evenimente]