Asociația Națională a
Centrelor de Informații
pentru Cetățeni
EVENIMENTE

 

Seminarul "Centrele de Informatii pentru Cetateni - solutia pentru o buna comunicare între administratia publica si cetateni "
- 17 iunie 2002 -
CRAIOVA

Centrul Regional de Formare Continua pentru APL CRAIFOR Craiova in colaborare cu Asociatia Centrelor de Informatii pentru cetateni - ANCIC a desfasurat in ziua de 17 iunie 2002 - seminarul " Centrul de informatii pentru cetateni - solutia pentru o mai buna comunicare intre Administratia Publica si cetateni" - finantat de Asociatia Nationala a CIC-urilor din Romania prin Research Triangle Institute - USAID;

Scopul seminarul a fost constientizarea administratiilor locale de a realiza un serviciu pentru cetateni care sa ii sprijine cu profesionalism si promptitudine in rezolvarea problemelor.

La seminar au participat un numar de 14 persoane reprezentand 5 judete: Mehedinti, Gorj, Olt, Teleorman si Dolj din urmatoarele localitati: Drobeta Turnu Severin, Orsova, Targu Carbunesti, Caracal, Turnu Magurele, Craiova, Segarcea, Filiasi, Calafat si Consiliile judetene Gorj si Dolj.

Mentionam faptul ca la seminar a participat reprezentantul Ministerului Informatiilor Publice de la Oficiul Teritorial de informatii publice Craiova - dl. Padeanu Ciprian care a acordat participantilor informatiile necesare cu privire la organizarea acestei activitati in cadrul compartimentelor de relatii cu publicul sau Centrelor de informatii cu cetatenii.

Seminarul a fost sustinut de doi traineri experti ai Centrului Regional de Formare continua pentru APL Craiova - Rodica Bombonica Dudau si Loreta Pavel.
Ca invitata a Centrului Craiova a participat d-na Rodica Elena Tintila - director in cadrul Primariei Pitesti - co-autor al manualului Centrelor de informatii pentru cetateni, care a prezentat participantilor etapele pe care le-a parcurs Primaria Pitesti in deschiderea Centrului de informatii pentru cetateni de la Pitesti.

In urma dezbaterilor din timpul desfasurarii seminarului, am identificat o serie de primarii si consilii judetene care intentioneaza intr-un viitor apropriat sa-si deschida Centre de informatii pentru cetateni.

Astfel, Primaria Drobeta Turnu Severin, Primaria Turnu Magurele si Consiliul Judetean Dolj vor face demersurile necesare in vederea obtinerii Hotararii de Consiliul judetean sau local pentru aprobarea organigramelor acestora si ne vor solicita pe viitor sprijinul.

De asemenea la nivelul Primariilor din Caracal, Filiasi si Calafat se va dezvolta activitatea compartimentelor de relatii cu publicul intentionandu-se de la nivelul unui singur salariat care are aceste atributiuni sa se formeze cel putin un birou de relatii cu publicul.

Rezultatele activitatilor desfasurate in cadrul seminarului se vor concretiza in:

Raport intocmit de d-na prof. Rodica Bombonica Dudau - Director general CRAIFOR Craiova

 

[ evenimente]