Asociația Națională a
Centrelor de Informații
pentru Cetățeni
MANUALUL
CIC

 

Manualul Centrelor de Informații pentru Cetățeni

 

Înțelegând faptul că administrațiile locale din România au nevoie în acest complex proces de transformare, de ajutor mai ales în abordarea și dezvoltarea componentei cetățenești, USAID a oferit începând încă din anul 1995 o serie de finanțări pe diverse proiecte pentru administrația publică locală. Acest manual este rezultatul colaborării specialiștilor români din ANCIC în cadrul unui proiect finanțat de USAID, Departamentul administrație publică - prin firma de consultanță și asistență Research Triangle Institute în cadrul componentei de participare/informare cetățenească.

Manualul este conceput și structurat pentru a putea fi folosit de către toate structurile administrației locale din România: comune, orașe, municipii și județe. Este un document de lucru care dorește să definească și să lămurească conceptul de Centru de informații pentru cetățeni, cum poate fi structurat și organizat un asemenea serviciu, bazându-se pe experiența dobândită până acum de o serie de administrații locale unde au fost înființate și funcționează cu mare succes asemenea centre.

Manualul a fost trimis membrilor ANCIC cat și Consiliilor Județene si Primăriilor municipiilor reședință de județ din România în cursul lunilor iunie - iulie 2001.

Versiunea tipărită a manualului o puteți obține contactand ANCIC : fax 069 - 217689, e-mail : ancic@ancic.ro sau co-presedintele ANCIC Adrian Bucura la adresa ady@primsb.ro , la tel. - fax.069-217711 int. 150.Obtineti Adobe Acrobat Reader

Versiunea on -line a manualului poate fi vizualizata aici.

Versiunea manualului in format .pdf poate fi obtinuta aici. Pentru vizualizarea fisierelor in format .pdf trebuie sa aveti instalat in prealabil Adobe Acrobat Reader pe calculatorul dumneavoastra. O versiune gratuita a acestui program poate fi obținuta aici.